Urbanism

De ce aveti nevoie de acordul vecinului?

Pentru majoritatea proiectelor, conform legislatiei in vigoare , sunt solicitate diferite tipuri de acorduri si avize. Referitor la acordul vecinului, va prezint cateva aspecte impartiale de ce acesta este necesar.

Deseori acordul vecinului este intalnit si solicitat la proiectele de urbanism, deoarece acestea sunt proiecte ce au si pot avea un impact asupra unei comunitati, mai mare sau mai mica, de la caz la caz.  (more…)

Probleme urbane

Exercitiul prezentat are ca scop , identificarea riscurilor la care ne supunem noi ca utilizatori urbani , atat ca pietoni cat si automobilisti.

Orasul este sufocat si mult peste orice normativ, insa noi suntem dispusi pe zi ce trece sa face comporomisuri in care de cele mai multe ori ne punem viata in pericol.

O mare problema la nivel urban ( Bucuresti) este reprezentata de lipsa locurilor de parcare dar si de utilizarea spatiilor de parcare haotic si de o proasta gestionare a spatiului public.

Oamenii sunt efectiv sufocati de lipsa cailor de circulatie pietonala in limitele sigurantei , dar si de sfidarea oricarui bun simt.

 

Rolul unui Urbanist in realizarea unui proiect de succes

Urbanistul este profesionistul care are grija ca terenul pe care se va amplasa noul imobil sa respecte regulamentul urbanistic din zona respectiv. Acesta din punct de vedere deontologic are o pozitie impartiala , si avand ca obiectiv profesional protejarea zonelor deja constituite si imbunatatirea acestora prin propnerea de functiuni adecvate cu cele existente in zona respectiv. (more…)

Parcul Moghioros

Pareri si impresii….

Dupa cum bine se stie, redeschiderea parcului Moghioros a fost una din cele mai mari asteptari ale locuitorilor din sectorul 6 si nu numai…. atat de mare incat parca dadea sa nu se mai intample… , spun asta pentru ca si acum , dupa deschiderea oficiala , parcul tot nu este finalizat 100% !! (more…)