Our Blog

Pentru majoritatea proiectelor, conform legislatiei in vigoare , sunt solicitate diferite tipuri de acorduri si avize. Referitor la acordul vecinului, va prezint cateva aspecte impartiale de ce acesta este necesar.

Deseori acordul vecinului este intalnit si solicitat la proiectele de urbanism, deoarece acestea sunt proiecte ce au si pot avea un impact asupra unei comunitati, mai mare sau mai mica, de la caz la caz. Pentru a evita diferite surpriza arhitectonice, apare acest acord, care din punct de vedere profesional vorbind este foarte ok sa fie solicitat. Cu toate ca proprietarul / beneficiarul , il priveste ca fiind un impediment, datorita demersurilor spre a il obtine, acesta are rolul de a il proteja atat pe beneficiar cat si pe vecin sau cel care va da acordul.
La noi problemele in privinda acordurilor apar din doua mari motive: 1. fie din perspective personale , vecin-vecin ( de… natura umana ce sa-i faci….) 2. fie din faptul ca caruia ii se solicita a isi oferi acordul nu vrea , nu doreste, sau ba chiar nu intelege proiectul celui ce ii solicita acordul. Asa ca pentru a se alinia trasaturii din popor mai bine ,, nu” si aia e.. ce conteaza ca poate prin respectivul acord , zona poate prinde valoare prin dezvoltarea respectiva, astfel avand si acesta un befeciu. ( Spre ex. sa zicem ca beneficiarul cel ce solicita acordul , va face un ansamblu rezidential, si va avea nevoie de acordul ¬†vecinilor, si in interiorul ansamblului vor aparea , sali de fitness, magazine, cinema, etc, care vor fi accesibile si comuitatii .. ce conteaza nu e nu ! ).

Revenind la rolul acordului, sa privim acum si din partea cealalta, cea a vecinului care ofera acordul, acesta are rolul de a il proteja de a se trezi maine dimineata cu un P+10 in geamul casutei sale Parter. urbanism21 300x194 De ce aveti nevoie de acordul vecinului?

Deci , in concluzie, acordurile sunt necesare si bine ca exista, tot ceea ce trebuie imbunatatit este , modul de comunicare intre solicitant si cel ce va ofera acordul si de a realiza un proiect corect pe terenul respectiv.

 

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *