5 Idei de folosire a metalului in proiectele arhitectura

Afla totul in 5 Idei de folosire a metalului in proiectele arhitectura

Proiecte de succes realizate cu panouri metalice dar si alte variante prezentate.

Utilizarea metalului in proiectele de arhitectura poate fi limitata doar de catre imaginatia arhitectului, ori asta cu totii stim ca nu va fi posibil.

Folosirea metalului in ultimii de 20 de ani, a prins mare amploare in domeniul constructiilor. In trecut prezenta metalului in constructii o regaseam doar integrate in constructia in sine.

Prezenta metalului in cadrului unui proiect poate fi abordata atat cu simplitate dar si cu multe detalii, prin utilizarea de panouri termoizolante si tabla pentru invelitoare dar si pentru fatade.

Ideea # 1 – Combinarea culorilor metalice

Blocuri colorate

Un proiect poate aborda foarte atent coloristica pentru a expune o expresivitatea ce va avea rol de amprenta vizuala pentru respectiva cladire.

Cea mai simpla metoda de utilizare a culorilor ar fi din aceasi gama cromatica, pentru un succes mai bun in reprezentarea pe fatada.

Cea mai simpla varianta ar fi, stabilirea cromatica din faza de proiect, si daca se vor utiliza panourile termoizolante, acestea vor putea fi comandate direct pe codurile de culoare RAL. In executie, pe baza steretomiei, punerea in opera nu va reprezenta o problema.

In viata de zi, aglomeratia urbana, dar si evolutia si dinamismul societatii, ne aduc necesitatea de a percepe mult mai bine vizual si colorizat.

Se recomanda totusi, ca , alegerea culorilor si a tonurilor sa fie relationata si cu functiunea de baza a cladirii, astfel incat sa fie in relatie cu aceasta.

Ideea #2 – Utilizarea culorilor cu rol de accent intr-o constructie

Accente culori

Accentele de culoare pot da unicitate unei constructii care de altfel ar fi banala. Spre exemplu o constructie alba poate fi rapid scoasa din monotonie prin colorizarea tamplariei termopan. O simpla schimbare poate fi schimba radical o situatie.

Spatiu comercial pe structura metalica aici

Culorile cu rol de accent, pot fi realizate in practica si prin utilizarea mixta de materiale. Spre exemplu, caramida aparenta, montata in modul de insertie , poate schimba perceptia asupra unei constructii.

Culorile accent au o pondere mult mai mica decat restul materialelor prezente preponderent la respectiva constructie, si ar fi de aproximativ 30%, ca si recomandare.

Ideea #3 – Folosirea unei game variate de profile metalice de culori variate

Panouri isopan

Compozitia si utilizarea culorilor variate, va genera un joc cromatic aparte. In felul aceasta o constructie se poate face remarcata si unica prin culorile utilizate.

5 Idei de folosire a metalului in proiectele arhitectura

Vezi aici cum arata o hala metalica

In acest mod, prin aceasta tehnica simpla de altfel, cromatica va avea un important rol arhitectural.

Doar prin simpla procedura de decor exterior se va realiza o schimbare substantiala.

Utilizarea panourilor termoizolante cu fete metalice, de culori diversificate va anima foarte mult o constructie, aducandu-i abilitati de reper la nivel zonal.

Panourile exterioare, colorate sunt cea mai simpla solutie de a lucra cu o gama variata de culori, plus ca in timp, acestea pot fi revopsite, refacand jocul de culori in alt scenariu.

Model casa container maritim

Ideea #4 – Cum poate fi lemnul un element cromatic pentru o constructie

Lemn de brad

Constructiile simpliste in design ce au culori de baza simple, pot fi nuantate chiar si cu culori naturale.

Cel mai la indemana material cu efect color, ar fi lemnul, si utilizarea sa variata.

Lemnul, inca din mediul sau natural, poate avea o multime de tonuri.

In modul prelucrat, acesta poate capata nuante unice si de neeglaat.

Fie ca vorbim despre profilele de lemn natur, vopsit sau chiar plastifiat, folosirea lemnului pe sistemul de fatada al unei case, poate aduce de cele mai multe ori, valente premium.

Reprezentarea lemnului si utilizarea acestuia pentru a prelua efectul coloristic. Aceasta miscare este acum mai simpla ca niciodata, deoarece in acest moment putem avea acces la uleiuri speciale ce ii pot creste rezistenta sa in timp.

Cel mai bun efect il poate realiza lemnul si riflajele de lemn montate pe fatadele exterioare.

De asemenea combinarea materiei lemnoase cu elemente metalice, va realiza un efect unic.

De aici si rezultatul, o imagine aparte in prezentarea unei cladiri.

Acesta a fost si argumentul pentru care am realizat acest articol ,, 5 Idei de utilizare si folosire a metalului in proiectele de arhitectura “

Ideea #5 – Utilizarea coloristicii in mod perforat si semitransparent

Metal perforat

Jocurile de culori, pot deveni si complicate, atunci cand introducem efectele vizuale de semi-opacitate.

Astfel de procedee sunt menite pentru a pune ochiul uman la un proces de imaginatie si perceptie.

In acest fel observatia va fi dedicata fata de un obiect colorizat.

Putem vorbi despre o fatada tratata cu mult metal colorat si perforat dar si de sistemele de fatada cu panouri asezate si montate atipic.

Aceasta poate fi o idee de a pune vederea la un proces de imaginatie.

Fatadele pentru cladirile moderne, unde utilizarea metalului este foarte bine venite, pot fi un suport foarte bun pentru expunerea culorilor.

Prezenta culorilor intr-un proiect, va genera foarte multa energie si dinamism , dar si ideea de nou.

Tratarea fatadelor cu riflaje metalice sau lemn, va fi mereu o abordare reusita si de succes. Mereu insa atentia la culoare va fi acolo.

Share this:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email