Amenajare interioara living

Cum trebuie sa fie Amenajare interioara Living Room in 2021

Idei amenajari LivingRoom

Amenajarile interioare, sunt deobicei ultima parte a unui proiect. Dupa cum bine stim detaliile fac diferenta, insa asta o vom detalia pe parcurs, in timp ce vom parcurge acest articol.

In primul este foarte important sa stim, ce ne dorim sa primim de la spatiul pe care il vom amenaja, si cum ne vom raporta la acesta.

In prima faza am sa listez, o parte din cele mai importante elemente de care trebuie sa tii cont atunci cand amenajezi un living.

 1. Spatialitatea
 2. Lumina naturala
 3. Fluxurile de circulatii
 4. Zona de odihna
 5. Zona de entertaiment
 6. Suprafata unui living
 7. Partea practica
 8. Mobilierul
 9. Finisajele
 10. Procentul de utilizare la capacitate maxima

Spatialitatea

Este foarte important cum percepem spatiul. Aici am sa ma raportez la ambele siuatii, in care putem regasii un living-room

 • Living – Apartament
 • Living – Casa individuala

Atunci cand ne vom raporta la un living de apartament, spatialitatea poate avea o alta perceptie in spatiu.

Amenajari interioare spatii de zi

Suprafetele disponibile, in cele mai multe cazuri, pot fi usor minificate, ceea ce poate fi de mult ori un concurs de design interior. De cele mai multe ori acest tip challenge poate genera rezultate WOW.

Constrangerile de spatiu pot pune creativitatea unui designer la o mare incercare, si nu de putine ori rezultatele au fost pe masura.

Multe living-room-uri, sunt de fapt conversii ale vechilor sufragerii din blocurile comuniste, unde suprafetele sunt subnormate.

Atunci cand ne vom ocupa de amenajarea unui living ce face parte din spatiile unei case, locuinte unifamiliale, va trebui sa gestionam foarte atent suprafele.

Amenajarile interioare, presupun in prima faza un bun mangement al spatiului. In urma unei astfel de aptitudini, un arhitect sau designer poate genera solutii inedite de ,,space planning”.

Nu rare sunt situatiile cand multe amenajari, dau gres din cauza unei gestionari necorespunzatoare a spatiului/suprafetelor disponibile.

In proiectele in care personal am fost implicat, cele mai notabile rezultate, de amenajari interioare au fost acolo unde provocarile au fost la un standard ridicat. Atunci solutiile rezultate in urma constrangerilor, au fost unice.

Lumina naturala

Lumina naturala in amenajarile interioare

Vitalitatea si contrastul unei amenajari interioare pentru un spatiu de zi, poate fi cel mai evident pusa in valoare de catre lumina naturala disponibila pe respectivul spatiu.

Energia si vitalitatea poate fi obtinuta doar prin intermediul cantitatii de lumina naturala.

Zonele de zi, trebuie corespunzator gandite, in asa fel incat procentul de cantitate de lumina sa fie cu cel putin 20% mai mare decat intr-un spatiu de alta functiune (dormitor / Bucatarie).

Proiectele de arhitectura, de locuinte sau de ce nu si de cladiri de birouri, ar trebuie foarte atent calculate inca din faza proiect, astfel incat, lumina naturala sa poata fi corect livrata, dar si atent calculata din punct de vedere energetic.

Fluxurile de circulatii

Compozitia si dispunerea spatiilor dintr-o casa, poate fi un alt secret doar de arhitect stiut.

Modul de relationare al zonei de zi cu celelate spatii, ,poate fi un aspect enorm de important.

Este foarte important inca din faza temei de proiectare, sa fie bine respectate niste reguli clare, dar simple pe de alta parte. in asa fel incat zona de zil sa fie cumva ,, diagonal ” faza de zona de noapte (odihna).

Cumva aceasta poate fi o chestie logica in proiectare, insa nu de putine ori, am regasit tot felul de erori.

Spatiile de zi, trebuie sa fie in inima casei, usor accesibile, insa si cu o oarecare doza de intimitate.

Zona de odihna

Relaxarea din LivingRoom

Chiar daca vorbim despre spatiul unei case, si anume livingroom, sau spatiul unde ne vom petrece timpul de zi, avem nevoie si de o zona de odihna relaxare.

Desigur, amenajarea camerei de zi, si mai exact a coltului de odihna va fi categoric diferita de o camera de odihna precum dormitor.

In amenajarile interioare ale apartamentelor dar si a le caselor, spatiul de zi, este o zona tampon, foarte importanta. Amenajarea interioara va influenta foarte mult modul cum vom interactiona si socializa cu ceilalti membri ai familiei.

Zona de entertaiment

Proiectele de arhitectura, dar mai ales specialitatea de design interior, va cuprinde intotdeauna si elemente dedicate entertaimentului.

Fie ca vorbim despre activitati sportive si recreative in casa, sau de activitati de gaming, amenajarea spatiilor interioare si pentru activitati interioare poate fi o necesitate.

Poate ca acesta va fi elementul prin care vom putea aduce forme si materiale noi, imbinate cu tehnologia smart.

Suprafata unui LivingRoom

Cand vorbim despre suprafete in proiectele de amenajari interioare vorbim si despre bani, si implicit costuri.

Suprafetele trebuie atent planificate inca din faza de proiect, deoarece nu avem nevoie nici de spatii mari si irosite, dar nici de spatii chinuite, pentru ca vorbim despre un spatiu interior, dedicat petrecerii de timp liber cel mai mult.

O situatie neprevazuta, sau mai exact o situatie pandemica, in multe cazuri a localizat in zonele de zi si cate un colt dedicat biroului pentru lucru de acasa.

Suprafata unui living, trebuie sa fie raportata la intreaga familie, dar si la modul si stilul de viata.

Poate ca pentru o familie de 4 membri, numarul de metri patrati normali ar fi pe la 24-30 mp.

Cred ca este o suprafata utila suficienta ce poate fi atent mobilata si amenajata.

Partea practica in Amenajare interioara Living

Cand vorbim despre partea practica in amenajarile interioare, ne referim in fapt la modul de a pune in opera.

Prima miscare pe care ar trebui sa ai bifata, ar fi sa ai un proiect de design interior realizat de un arhitect, cu dimensiuni, dar si cantitati necesare.

In functie de aceasta baza, vei putea trece in faza urmatoare si anume sa iti gasesti o echipa de amenajari interioare, care sa puna in opera, frumoasele randari šŸ˜€.

Bine…. exista si posibilitatea de a pune in opera chiar tu, cele dorite, insa trebuie sa fii foarte atent, pentru ca poti strica materialele, care de multe ori la finisaje pot avea costuri mai mari.

Mobilierul

Cred ca odata ajunsi in 2021, ar fi buna o recomandare, care sa mearga catre strictul necesar, sa nu zic chiar minimalism.

Sunt de evitat greselile de supra aglomerare a spatiilor cu mult mobilier inutil, de pe care sa stergi mereu praful.

Fie ca alegi sa iti realizezi mobilierul la comanda, fie ca il vei lua de la Ikea, mobilierul de multe ori poate fi o parte care inghita foarte mult din bugetul tau.

Fie il cumperi etapizat, fie alegi strictul necesar, fara sa te duci spre supraglomerare.

Finisajele

Finisajele sunt detaliile pe care le vom remarca prima data, atat vizual dar si palpabil. Este foarte important sa utilizam materiale de calitate, si sa avem o atentie sporita la executia lor in faza de montaj.

Daca ai camere care nu beneficiaza de multa lumina naturala, ar fi bine sa alegi culori deschise, si poate ca la draperi poti sa vi cu ceva in contrast.

La parchet ar fi bine sa alegi o nuanta potrivita in functie de spatiul de destinatie.

Treptele, poti fi atent tratate prin placarea acestora, fie cu lemn, sau de ce nu chiar si metal vopsit in camp electrostatic.

Procentul de utilizare maxima

Acesta ar fi un cumul al informatiilor de mai sus. Ma refer in fapt, la cat de mult va fi spatiul interior amenajat.

In functie de cat de mult iti vei petrece timpul in spatiul interior, atunci si modul de perceptie va fi diferit.

Daca, o casa va fi mai mult goala, nu vei face altcvea decat sa stochezi niste bani…

bine ar fi sa te si bucuri de investitiile facute.

Cum poti amenaja un dormitor vei putea vedea aici

Unde alegi un apartament ? Bloc Nou sau Bloc vechi? Citeste aici ca sa stii la ce sa te astepti

Like us!

amenajare apartamente cu doua camere

Proiectele Imobiliare in 2021 - Investitii imobiliare bucuresti

Play Video
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Afla ultimele noutati

Multumim! V-ati abonat cu succes

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Birou de Arhitectura si Urbanism will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.