logo Website

Avizele

Avizele sunt documentele solicitate prin intermediul certificatului de urbanism. Acestea sunt mentionate prin intermediul certificatului de urbanism in baza solicitarii si temei de proiect prezentata la faza obtinerii certificatului de urbanism. Rolul acestor avize este de a asigura autoritatile prin forme si documente oficiale , de intrunirea tuturor conditiilor necesare pentru desfasurarea activitatilor prezentate in tema de proiect, in parametrii normali conform legislatiei in vigoare. Totodata prin intermediul acestor avize, sunt pusi in calcul si avizatorii, sau entitatile emitente ale acestor avize. Prin emiterea acestor avize, si investitiile de dezvoltare ale avizatorilor pot fi prin in diverse programe pentru viitorul apropiat.

Avizele sunt de mai multe tipuri si sunt raportate la mai multe categorii de proiecte , faze si etape.

Avizele tehnico-edilitare , avize ce privesc retelele edilitare.

Avizele de principiu, care deobicei sunt utilizate in studii de urbanism, studii de pre fezabilitate, studii de fezabilitate si proiecte de urbanism.

Documentatiile ce vor fi inaintate emitentilor de avize, se recomanda a fi elaborae de catre persoane sau societati care se ocupa in mod uzual cu aceste lucruri. Sunt anumite criterii pe care trebuie sa le respecte fiecare documentatie in parte, si fara de care, avizatorul ,daca nu le regaseste in dosar, va respinge documentatia dinainte de a fi depusa, pe motiv ca este incompleta. De altfel documentatiile de proiecte trebuie sa contina anumite elemente , dar si acestea pot fi diferite de la avizator la avizator.  La proiectele noastre noi realizam tot acest demers.

In Bucuresti cele mai des intalnite avize sunt:

Apa Nova – Apa / Canalizare

Distrigaz Engie – aviz retele gaze

Enel Muntenia – aviz energie electrica

Telekom – aviz telecomunicatii

Agentia de Mediu 

– Salubritate – avizele de salubritate trebuie emise, doar de catre societatile agreate de primarie pe raza localitatii unde se va desfasura lucrarea.

– Ministerul Culturii

– Inspectoratul de Stat in Constructii

– Apele Romane

– Aeronautica – avize necesare lucrarilor din zona culoarelor de zbor

 

Devino susținător!

Like us!

amenajare apartamente cu doua camere

Proiectele Imobiliare in 2021 - Investitii imobiliare bucuresti

Play Video
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mike
2 years ago

Îmi place să fac avize dacă se trimit toate online. Tot ce înseamnă avize trebuie internalizat, nu are treabă cu proiectarea. Da, conținutul avizelor și ce se cere prin ele trebuie verificat de către proiectant- ma refer la avizele importante. Avizele uzuale ar trebui să fie o formalitate.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Afla ultimele noutati

Multumim! V-ati abonat cu succes

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Birou de Arhitectura si Urbanism will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.