Avizele sunt documentele solicitate prin intermediul certificatului de urbanism. Acestea sunt mentionate prin intermediul certificatului de urbanism in baza solicitarii si temei de proiect prezentata la faza obtinerii certificatului de urbanism. Rolul acestor avize este de a asigura autoritatile prin forme si documente oficiale , de intrunirea tuturor conditiilor necesare pentru desfasurarea activitatilor prezentate in tema de proiect, in parametrii normali conform legislatiei in vigoare. Totodata prin intermediul acestor avize, sunt pusi in calcul si avizatorii, sau entitatile emitente ale acestor avize. Prin emiterea acestor avize, si investitiile de dezvoltare ale avizatorilor pot fi prin in diverse programe pentru viitorul apropiat.

Avizele sunt de mai multe tipuri si sunt raportate la mai multe categorii de proiecte , faze si etape.

Avizele tehnico-edilitare , avize ce privesc retelele edilitare.

Avizele de principiu, care deobicei sunt utilizate in studii de urbanism, studii de pre fezabilitate, studii de fezabilitate si proiecte de urbanism.

Documentatiile ce vor fi inaintate emitentilor de avize, se recomanda a fi elaborae de catre persoane sau societati care se ocupa in mod uzual cu aceste lucruri. Sunt anumite criterii pe care trebuie sa le respecte fiecare documentatie in parte, si fara de care, avizatorul ,daca nu le regaseste in dosar, va respinge documentatia dinainte de a fi depusa, pe motiv ca este incompleta. De altfel documentatiile de proiecte trebuie sa contina anumite elemente , dar si acestea pot fi diferite de la avizator la avizator.  La proiectele noastre noi realizam tot acest demers.

In Bucuresti cele mai des intalnite avize sunt:

Apa Nova – Apa / Canalizare

Distrigaz Engie – aviz retele gaze

Enel Muntenia – aviz energie electrica

Telekom – aviz telecomunicatii

Agentia de Mediu 

– Salubritate – avizele de salubritate trebuie emise, doar de catre societatile agreate de primarie pe raza localitatii unde se va desfasura lucrarea.

– Ministerul Culturii

– Inspectoratul de Stat in Constructii

– Apele Romane

– Aeronautica – avize necesare lucrarilor din zona culoarelor de zbor

 

Share this:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email