Casa Hambar - Case Frumoase
Proiect de arhitectura deosebit

Casa Hambar – Cum poate deveni o constructie atractiva

Arhitectura poate fi uneori mai simpla decat credem, si poate genera oricand, case frumoase, o constructie atractiva si placuta.

De cele mai multe ori, interventia asupra temei, duce la un produs destul de complicat si foarte comun, si in final usor ne atractiv.

Constructiile rezultate in urma unui proiect de arhitectura, care desigur este rezultatul conceptului unui arhitect, si imbina partea functionala cu partea estetica.

Proiectul realizat de Ryuichi Ashizawa Architects a dus la rezultatul unei constructii de tip hambar, insa prin reinterpretarea moderna.

Au dus putin si mai departe ideea, si pentru a expune frumusetea structurii din lemn, au realizat doar jumtate din acest hambar, fiind precum o expozitie deschisa.

Simplitate

O constructie simpla, insa cu un proiect si un concept bine pus la punct. Aceasta poate deveni un reper arhitectural si de ce nu chiar proiect de revista.

Barn House
Arhitecti

Aceasta constructie de tip Hambar este de fapt o locuinta pentru o familie amplasata intro zona de deal si usor spre munte cu un view superb spre Wakayama.

Design

Ryuichi Ashizawa Architects au pastrat cele mai simple principii de baza ale unui proiect, si asta il face foarte reusit si atractiv.

Expunerea de materiale si timbrul lemnului face de fapt parte din designul acestei constructii.

Chiar daca in teorie este vorba despre o constructie logitudinala si pe baza unei simetrii, aceasta cladire, care este de fapt o jumatate de cladire, foloseste partea deschisa intr-un mod foarte sustenabil.

Casa hambar din beton si lemn
Proiect de revista

Jumatatea deschisa, joaca un rol foarte important in categoria coeficientilor energetici. Astfel soarele este lasat sa patrunda in jumatatea construita insa intr-un mod foarte controlat.

Jumatatea deschisa marcheaza un spatiu deschis, un spatiu de primire si de aclimatizare.

Aceasta constructie pare ca si cum ar fi copiat formele terenului unde este amplasata, si pare in asteptarea vegetatiei din curte.

Amplasamentul

Modelarea terenului face o conexiune foarte puternica intre terenul de amplasament si aceasta constructie.

Cele mai utilizate spatii ale acestei case sunt dormitorul si bucataria deschisa, apoi zona de zi si un tatami-space.

Prezenta lemnului si a fibrei lemnoase o vom regasi si interiorul acestei case, generanfd o perceptie clada si prietenosa.

Aceasta constructie, realizata din materiale simple la baza, cu tenta industriala, nu depaseste mai mult de 96 mp.

Peretii exteriori sunt realizati din placi de beton si placati pe alocuri din panouri din lemn si termoizolatie din lana.

Acoperisul este realizat din tabla ondulata cu ardezie, iar utilizarea lemnului de cedru a fost posibila in orice aplciatie.

Casa fiind structurata longitudinal, face o legatura cu exteriorul in baza ferestrelor mari si cu vizibilitate clara catre exterior devenind astfel niste tablouri exterioare.

PAardoseala este realizata din lemn si pe alocuri cu mici trepte.

Half Barn din Hashimoto este poziționat în mod similar pentru a profita la maximum de vânt în direcția est-vest, crescând ventilația în spațiile sale interne și semi-externe.

Daca ti-a placut acest articol, poti un articol la fel de interesant si aici despre materiale de constructie alternative – articol

Like us!

amenajare apartamente cu doua camere

Proiectele Imobiliare in 2021 - Investitii imobiliare bucuresti

Play Video
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
×

 

Salut!

Scrie-mi pe WhatsApp

× Salut

Afla ultimele noutati

Multumim! V-ati abonat cu succes

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Birou de Arhitectura si Urbanism will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.