Minimalist-architecture
Case mici proiecte

Cum arata casa potrivita si eficienta energetic pentru un stil de viata minimalist.

Minimalismul

 1. Ce înseamnă stilul de viata minimalist ?
  • Un mod de viata minimalist presupune o pregătire sociala destul de solida înainte de toate. Se poate descrie precum un mod diferit de a priviri lucrurile la modul general, însă totul pune accent pe simplitate, timp, bucurie și esențial. Aceasta ecuație este doar una din multe altele care pot defini pe scurt acest stil de viata. Este un stil de viata deoarece necesita o abordare diferita și o viziune diferita asupra vieții la modul general fata de majoritate. Include multe principii de viata sănătoase și totodată principii simple și sustenabile.
 • Când poate functiona ?
  • Se poate implementa atunci când încercările si perseverenta nu își găsesc o finalitate. Atunci când percepția asupra rutinei nu este interpretata precum o povara sau un compromis. Est foarte important de a te cunoaște foarte bine înainte de toate fără a lasa zone necunoscute si fără control.
 • Care sunt principiile de baza ?
  • Simplitatea,esențialul,rationamentul, sustenabilitatea,naturalețea. Atunci când acestea exista și co-exista drumul către o viata simpla dar foarte fin conturata,poate capata sens. Este ideal ca percepția noastră sa fie din prezent spre viitor si nu invers.
 • Cum putem raporta un proiect de arhitectura la un astfel de stil ?
  • În teorie poate părea simplu, însă realitate proiectul în sine poate deveni un challenge. O buna echilibrare a necesarului poate face proiectul sa răspundă tuturor cerințelor și necesităților si sa fie și realizat în stilul minimalist. Este nevoie de multa precizie în a proiect o locuinta într-un astfel de mod. Libertatea de circulație și de comunicare interspatiala ar fi una dintre cheile proiectului. Dacă ne vom uita la stilul de viata nordic / scandinav, vom constata ca ei cunosc foarte bine acest stil de viata și îl aplica preponderent. De cele mai multe ori simplitatea aduce și conturează fericirea. Sustenabilitatea poate genera fericire și bucure la nivel planetar.
  • Simplitatea proiectului se poate regăsi foarte mult în structura sa funcțională si mai apoi în design.
 • Care sunt beneficiile,dar și dezavantajele ?
  • Cel mai mare avantaj il reprezinta percepția asupra modului de viata și raportarea în timp și spațiu. Întrebarea primordiala este cea : “Chiar am nevoie de acest lucru ?” Acesta poate fi un început fata de acest concept. De multe ori răspunsul la aceasta întrebare ne taia impulsivitatea de achiziție. Simplificarea la acest mod este însă o accepțiune si nu un compromis. Nu poți realiza astfel de mișcări dacă simplitatea va fi perceputa ca un compromis. Ca și dezavantaje ar putea fi anumite frustrări care pot fi generate de pe urma unor încercări de a simplifica modul de viata spre unul minimalist care sau soldat cu eșec. Este foarte clar ca anumite schimbari/abordari se pot obține doar prin perseverenta si dorința.
 • Este nevoie de compromis / adaptare?
  • Asa cum prezentam si mai sus, aceste schimbări nu trebuie percepute precum un compromis. Pot fi intradevar cotate precum o adaptare.

Cand toate cele de mai sus sunt integrate corect intr-un proiect, rezultatul poate genera casa potrivita.

Casa potrivita nu este un sablon, si nu poate fi un model. Aceasta este un rezultat, un produs rezultat in functie de cerinte.

Se poate preta un stil de viata minimalist in Romania ?

Schimbarea intr-un stil de viata minimalist este posbila oriunde. Simplitatea acestui curent are la baza esentialismul. A stabili ce este esential si ce nu, prespune o buna ordine in prioritati si actiuni. Consistenta materiala se va muta in consistenta informationala, un aspect obligatoriu de respectat. Principiile minimaliste, merg in tandem cu actiunile si stilul de viata sustenabil si sanatos. Sanatatea psihologica este una din cele mai importante piese de rezistenta in dezvoltarea personala.https://www.studiokolectiv.ro/locuinta-ieftina.html

Din punct de vedere arhitectural, simplificarea din punct de vedere dorinta proiect, va genera pe deoparte economie si simplitate si pe de o alta parte focus pe calitate.

De cele mai multe ori, cererea de locuinte noi si indivduale este inca haotica. Destul de multa ceata in alegerea produslui. Clientul este isi doreste rapid o casa, si deseori se indreapta catre ceva gata facut. Din pacate lucrurile nu pot fi corecte asa, deoarece acel imobil nu a fost realizat de la inceput. Graba sau lipsa rabdarii duce la alegeri de ,,produse” care pot deveni in timp neconforme. O casa potrivita, ar trebui sa fie facuta ,, custom ” si care sa indeplineasca cerintele pe criterii de la bun inceput stabilite.

Conceptul de locuinta simpla / minimlista, in romania, este intr-un stadiu incipient. De cele mai multe ori minimalismul , sau aceasta miscare, se incearca timid, in partea de amenjari interioare, insa dupa ceva timp, se anuleaza ( aglomerarea cu lucruri inutile ) .

Cum stabilesti simplitatea ?

Pentru a realiza proiectul de casa noua, conform curentului minimalist, este necesara o abordare punctuala.

 • Cerinte clare
 • Suprafete gestionabile, fara mp aiurea irositi
 • Eliminarea de spatii inutile
 • Eliminarea de mobilier inutil
 • Utilizarea spatiilor in mod multifunctional
 • Modularitatea
 • New Design
Documentare / citit / rasfoit:

Like us!

amenajare apartamente cu doua camere

Proiectele Imobiliare in 2021 - Investitii imobiliare bucuresti

Play Video
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pavel
21 days ago

MInimalismul in arhitectura insotit si de un minimalism in viata sociala si apoi un minimalism in stilul vestimentar, alimentar. Un minimalism in numarul de obiecte detinute, pentru un strict necesar nu pentru un minimalism declarativ, ostentativ și impresionistic.
Oare o sa ajungem si la un minimalism al amprentei de carbon, cata apa consumam, ce facem cu resturile de mancare si alte resturi vegetale?

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Afla ultimele noutati

Multumim! V-ati abonat cu succes

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Birou de Arhitectura si Urbanism will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.