Casa Tip A

De la idee la proiect!

Proiectul de casa ieftina si accesibila

In urma pandemiei, cererea pentru Proiect Casa Tip A a devenit foarte crescuta. Acest tip de proiect, in anul 2021, a devenit foarte solicitat catre arhitectii din romania.

Proiectarea unei case de tip A, este relativ simplificata. Cele mai multe solutii sunt axate pe modelul constructiv al caselor de lemn. Utilizarea lemnului in constructii, este o metoda para-verificata, si rezultatele pot fi exceptionale.

Totusi, chiar si asa un astfel de proiect de casa tip A, poate deveni o provocare pentru un arhitect. Lucrurile difera sau pot fi diferite, chiar daca la baza, ,,sasiul” este acelasi. Amenajarea interioara pentru un astfel de proiect poate fi una foarte dedicata, si elementele de decor pot face mari diferente in amenajarea interioara.

Proiect casa Tip A

Caracteristicile unui proiect de buget – A frame

Diferentele pot fi generate de :

  • Amplasamentul casei
  • Modul de utilizare ( locuinta familiala ; casa de vacanta )
  • Dimensiunea – suprafata construita / suprafata utila
  • Inaltimea
  • Dotarile
  • Amenajarea interioara a spatiului
  • Alimentarea cu utilitati – energie electrica, apa , canalizare , gaze etc

Simplitatea proiectelor pentru case, sau pentru casele de vacanta, revine usor usor in domeniul constructilor. Aceasta revenire se face usor usor, punand mai mult accent pe baza calitatii materialelor folosite.

Poti afla care este procesul pentru a realisa o astfel de casa

Despre aceste case – prezentare

Unde poate fi realizat acest proiect

Revenind la cererea de proiect pentru acest tip de proiect, cautarea este una foarte freceventa la nivel national. Fie ca vorbim despre un bitou de arhitectura din cluj sau un birou de arhitectura din Bucuresti, aceasta casa este una din cererile des intalnite.

Arhitectul a inteles ca este necesara o adaptare la cerere, la piata, si oferte birourilor de arhitectura sunt si vor fi destul de variate.

Din discutiile avute cu colegii de ai mei Arhitecti, atat din Bucuresti, cluj, sau Brasov, este un proiect frecvent utilizat pentru casele de vacanta.

Pentru ce este potrivit un Proiect Casa Tip A

O abordare moderna acestui tip de casa A, poate fi utilizarea ei in sistem Home & Sharing pentru sistemele de inchiriere de tip AirBnb sau Booking.com .

piatraonline.ro

Un birou de arhitectura din bucuresti, in mod uzual va trebui sa cunoasca foarte bine amplasamentul pentru aceasta casa de acesta nu este in proximitate.

Pe cele mai freceventate website-uri in domeniu, acest tip de proiect este recunoscut cu sub denumirea ,, A Frame House ” .

Casa din lemn

Casa tip A, o casa pe structura din lemn, poate fi cea mai buna alegere daca iti doresti o casa pe care sa o utilizezi in weekend cu familia.

Dimensionarea acesteia, o vei face in functie de utilizare, insa design-ul si dinamica acestuia, este unul foarte atragator.

Daca abordam acest proiect dintr-o perspectiva comparativa, o astfel de casa, de tip A in comparatie cu un apartament de 3 camere din bucuresti, este de departe castigatoare.

Daca vei acorda si un pic de atentie pentru amenajarea interioara, impreuna cu Arhitectul cu care vei realiza design-ul interior, vei obtine un proiect deosebit.

Asemanarea unui astfel de proiect cu o cabana din lemn, poate fi usor permisa, insa se pot diferentia substantial.

Domeniul proiectarii de Arhitectura proiecte case, devine usor usor una destul de solicitata pentru locuintele hibride, sau locuintele de weekend.

Cerinta foarte mare este pentru proiecte mici, proiecte economice, dar si prietenoase cu mediul.

Cu toate ca este un proiect foarte solicitat, trebuie totusi tinut cont de faptul ca, modul sau constructiv, din lemn, duce catre o resursa a materialelor folosite, unde trebuie acordata foarte multa atentie.

De asemenea proiectarea de inginerie pentru specialitatea de rezistenta este de asemenea una diferita fata de o constructie clasica.

Pret constructie Proiect Casa Tip A

Totusi, unul din principalele argumente pentru astfel de casa, va fi pretul de realizare. O astfel de casa, pentru o suprafata de aproximativ 80 parter ( utili ) si inca 35 mp ( mansarda ) va fi cam de 35.000 Euro.

De aceea astfel de proiect va incadra casa in topul proiectelor de case ieftine si de buget.

Share this:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Afla ultimele noutati

Multumim! V-ati abonat cu succes

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Birou de Arhitectura si Urbanism will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.