logo Website

CÂT COSTĂ UN KIT DE PANOURI FOTOVOLTAICE DE 5 KW?

Energia solară devine din ce în ce mai atractivă în contextul actual al preocupărilor pentru mediul înconjurător și al creșterii costurilor energetice.

Investiția în panouri fotovoltaice este una inteligentă, dar mulți se întreabă cât de accesibilă este în realitate.

În acest articol, vom explora în detaliu costurile implicate în achiziționarea și instalarea unui kit de panouri fotovoltaice de 5 kW.

Energia solară și panourile fotovoltaice

De ce să alegem energia solară?

Energia solară este o sursă de energie curată, sustenabilă și neepuizabilă.

Folosind panouri fotovoltaice, putem transforma lumina soarelui în electricitate, reducând astfel dependența de sursele tradiționale de energie, precum combustibilii fosili.

Pe lângă beneficiile ecologice, energia solară poate aduce economii semnificative pe termen lung, prin reducerea facturilor de energie și chiar prin posibilitatea vânzării surplusului de energie înapoi în rețea.

Costurile implicate într-un kit de panouri fotovoltaice de 5 kW

Costurile unui kit de panouri fotovoltaice pot varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi calitatea panourilor, specificațiile locale și costurile de instalare.

Pentru a avea o idee clară, să analizăm mai detaliat componentele principale ale costului unui kit de panouri fotovoltaice de 5 kW:

  1. Costul panourilor fotovoltaice: Calitatea și eficiența panourilor fotovoltaice pot influența semnificativ costul total al kitului. Optarea pentru panouri de înaltă calitate, precum cele de la LONGI, poate duce la un cost inițial mai ridicat, dar și la randamente mai bune pe termen lung.
  2. Invertorul: Invertorul transformă curentul electric generat de panouri în curent alternativ utilizabil în gospodărie. Costul acestuia poate varia în funcție de tipul și capacitatea sa.
  3. Sistemul de montare și instalare: Instalarea corectă a panourilor fotovoltaice este esențială pentru performanța și durabilitatea sistemului. Costul instalării poate varia în funcție de complexitatea acoperișului și de nevoile individuale ale proiectului.
  4. Echipamente suplimentare: În funcție de specificațiile locale, pot fi necesare echipamente suplimentare, cum ar fi sistemele de stocare a energiei sau dispozitivele de monitorizare a performanței.

Estimarea costurilor

În general, costurile unui kit de panouri fotovoltaice de 5 kW se pot situa într-un interval variabil, dar ca referință, vom prezenta o estimare medie. Prețul panourilor fotovoltaice poate fi în jur de 1190 lei pe kW. Astfel, pentru un kit de 5 kW, prețul panourilor poate fi în jur de 1190 * 5 kw = 5950 lei.

Invertorul poate adăuga încă 4833 lei la cost, iar costurile de instalare pot varia în funcție de complexitate.

În total, estimăm că un kit de panouri fotovoltaice de 5 kW, incluzând panourile de calitate superioară de la LONGI, invertorul și instalarea, poate avea un cost total de aproximativ 11000 lei.

Beneficiile investiției

Deși investiția inițială poate părea semnificativă, trebuie să luăm în considerare beneficiile pe termen lung. Odată ce sistemul este instalat, veți începe să beneficiați de economiile de energie imediat. În funcție de regiune și consumul dvs. de energie, puteți vedea o reducere semnificativă a facturilor lunare de energie.

Pe lângă economiile financiare, investiția într-un sistem de panouri fotovoltaice contribuie la mediu și la sustenabilitatea viitorului energetic. Pe măsură ce tehnologia se dezvoltă, eficiența panourilor va continua să crească, ceea ce va amplifica beneficiile investiției în timp.

Concluzie

Decizia de a investi într-un kit de panouri fotovoltaice de 5 kW este una importantă și inteligentă. Costurile pot varia în funcție de calitatea componentelor și de specificațiile individuale, dar beneficiile pe termen lung sunt semnificative. Acest articol a explorat detaliile legate de costurile implicate și a evidențiat importanța investiției în energie solară. În final, investiția în energia solară nu este doar o alegere financiară, ci și o alegere pentru un viitor mai sustenabil.

Găsești aici panourile fotovoltaice LONGI – https://l.profitshare.ro/l/12132563

Găsești aici Invertor Huawei trifazat 5 kw – https://l.profitshare.ro/l/12132564

Aceste produse fac parte din oferta MATHAUS

În concluzie, costul unui kit de panouri fotovoltaice de 5 kW poate varia în funcție de multiple factori, dar beneficiile economice și ecologice pe termen lung fac din această investiție o alegere înțeleaptă pentru oricine dorește să-și reducă factura energetică și să contribuie la protejarea mediului înconjurător.

Află cum să reduci costurile și consumul casei tale de aici

De asemenea dacă vrei să afli și mai multe detalii despre cât costă un kit de panouri fotovoltaice și un invertor de 5 kw, mai jos îți recomand să vizualizezi un videoclip despre acest subiect unde am făcut o astfel de simulare

Devino susținător!

Like us!

amenajare apartamente cu doua camere

Proiectele Imobiliare in 2021 - Investitii imobiliare bucuresti

Play Video
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] vrei să afli mai multe despre un kit de panouri foto-voltaice si invertor aici îți las un link către articol pe acest […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Afla ultimele noutati

Multumim! V-ati abonat cu succes

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Birou de Arhitectura si Urbanism will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.