Constructie cu sau Fara Autorizatie de construire ?

Proiecte si constructii realizate fara acte si fara autorizatie de construire, merita riscul?

Despre autorizatia de construire

Care sunt riscurile pentru o Constructie cu sau fara autorizatie de construire

Autorizația de construire este documentul oficial in baza căruia poți construi ceea ce ți-ai propus prin proiectul tau.

Ce inseamna autorizatia de construire?

Autorizația de construire este necesară atunci când:

  • Vrei construiesti un imobil de la zero
  • Când decizi sa aduci modificări unui imobil existent, iar aici se va face legătura cu o expertiza tehnica care sa valideze dacă intervenția dorita este sau nu in siguranța .
  • Este necesară și când realizezi un gard , mai exact împrejmuirea terenului.
  • Autorizația de construire este necesara si atunci cand vrei sa demolezi ceva si va avea denumirea de autorizație de desfiintare.

Pentru acest video doar le-am trecut in revista, pt ca partea importanta este sa afli de ce nu ar trebui sa construiesti fără AC.

Cand este necesara autorizatia de construire?

Ideea este ca pentru orice vei avea nevoie de autorizatie de construire, in spate exista explicatii logice, sustinute de legislatie si normative.

Sunt multe aspecte logice realizate de asa fel incat tot siguranta noastra este pe primul plan.

Atunci cand vei incepe o colaborare cu arhitectul, sau echipa care se va ocupa de proiectul tau, ei iti vor explica inca de la inceput ce inseamna, si de ce este necesar acest document.

Oricum daca tot faci un proiect, nu prea vad ce motiv ai avea sa nu depui si de autorizatie de construire.

Exista tentatia in perioada recenta, de a cumpara proiecte de pe internet, insa…. asta nu inseamna ca aveti autorizatie de construire.

Inainte de achita asa ceva, chiar daca de cele mai multe ori pare un chilipir, nu uita sa te asigur de toate aceste detalii.

La Studio Office Kolectiv, poti beneficia de o oferta valabila pana la sfarsitul lunii August

  • Consultanta on-line GRATUITA
  • si 15% discount la proiectele de arhitectura pentru locuinte

De ce nu ar trebui sa construiesti fără AC?

A construi fără autorizație de construire este din start o ilegalitate. Rolul validări proiectului împreuna cu toate speciliattile aferente si mai apoi obținerea de AC este de a confirma ca totul se va realiza in deplina legalitate respectând normativele in vigoare si Toti parametrii constructivi.

Ca o Paralela ar fi similar precum ai merge cu o mașina fără acte.

Aceste practici ,,negre” sunt si vor fi din ce in ce mai dur taxate si pe buna dreptate. Nu este nevoie de exemple catastrofale ca unele persoane sa înțeleagă rolul , sensul si importanta acestui document oficial numit Autorizație .

Așa zisa taxare se realizeaza prin mai multe metode, de la somare si amenda cu obligativitatea intrării in legalitate pana la demolarea imobilului realizat fără AC.

Cine sanctioneaza si cine este ISC ?

Aparatul de stat care deține toate aceste instrumente cand aplica contravenția, care este suma sau cand decide demolarea este Inspectoratul de stat in constructii.

De cele mai multe ori, cei in fapt, merg pe premiza …. Lasă ca ma descurc eu cumva….. însă acest ,,descurc” in sfârșit se apropie de o finalitate.

Nu putine sunt situațiile unde oamenii au înțeles pe propria lor piele cum este sa greșești constient si apoi sa participi la demolare din strada…..

Ironia face ca si acea demolare, costurile cu toată echipa le va suporta tot cel care a greșit .

Interesant nu?!

Din punctul meu de vedere am spus-o dintotdeauna, nu merita aceasta graba de a construi fără acte, si costa mult mul mai scup decât vati imagina.

Poate ca un Argument intersant ar fi ca fără autorizație de construire nu poți face Recepția, fără Recepție nu poți face cadastrul…… fără cadastru imobilul tau nu exista….. adixa ai o casa invizibila .

Riscurile

  • Amenzile cuprinse între si între
  • Demolarea
  • Imposibilitatea de realiza cadastru implicit nu se poate face transferul de proprietate (vânzare / moștenire )

Share this:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Afla ultimele noutati

Multumim! V-ati abonat cu succes

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Birou de Arhitectura si Urbanism will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.