Cum avem grija de planeta

Suntem oare suficient de atenti inca de cand construim ? Ce inseamna expresia ,, Cum avem grija de planeta ” ?

Motto

Grija fata de ,,Cum avem grija de planeta ” pe care locuim, devine deja o responasbilitate pentru fiecare, usor usor nemai fiind optionala aceasta grija.

Modul nostru de interactiune de zi cu zi, cu mediul antropic, pot face mai mult bine sau mai mult rau ( in unele cazuri) planetei.

Trebuie sa fim responsabili de tot ceea ce facem si sa gestionam cu grija resursele pe care le avem la dispozitie, asta deoarece unele nu se mai pot reintoarce inapoi in circuit.

Cu grija noastra si cu adaptarea rutinei zilnice, putem fi parte activa din ce in ce mai mult la cest proces, si din proprie experienta va pot spune ca este un sentiment mult mai placut sa fi parte activa decat parte pasiva la protejarea naturii, dar si explicatia de a ingrijii planeta.

Ghid actiuni

Hai sa identificam punctual ce putem face, insa nu inainte de a pune accent pe o tema pe care eu am ales-o, tema sprijinita de catre E.ON

Lista cu actiuni sustenabile pe care le poti adopta foarte usor

Responsabil cu energia – E.ON

E.ON Romania, a construit o campanie cu mai multe subiecte, din care fiecare ne putem alege unul sau de ce nu poate chiar toate, ca bune practici.

Am sa iti las tabelul mai jos. Avand in vedere ca tot am vorbit despre E.ON, nu uita ca iti poti crea si gestiona foarte usor contul la ei prin realizarea unui cont E.ON Myline acolo unde iti poti activa foarte usor sa primesti factura in format electronic.

Pe scurt, ce beneficii poti avea daca iti faci un cont E.ON Myline

 • Plati securizate
 • Factura electronica
 • Autocitire index
 • Live Chat 24/7
 • Control
 • Predectibilitate

Asta spre exemplu poate fi o miscare unde poti fi parte activa la protejarea planetei, ne mai fiind necesara printarea unui document, ne mai fiind necesar ambalarea…. transportul….livrarea etc….

Ce fac eu …. ce faci tu ….

Pai … eu spre exemplu raportandu-ma la ce pot face zilnic, ating cea mai mare parte din cele 30 de actiuni din tabelul de mai sus.

Nu inainte de a iti prezenta una din actiunile mele favorite, am sa iti readuc aminte, ca numai maine nu-i poimaine. De fapt as vrea sa fac o mentionare la ,, Ziua pamantului” . O putem celebra cu totii deoarece este ziua noastra a tuturor. Urmeaza link-ul de aici pentru a afla mai multe detalii despre ziua pamantului.

Ziua pamantului

Revenind…. Cum avem grija de planeta …. activitatea mea preferata, este ce a de colectarea selectiva. Impreuna cu familia mea, reusim de cele mai multe ori sa separam toate resturile, pentru acest proces. Spre exemplu:

Selectia

 1. Cartoanele

  Cartonul poate ca este unul din cele mai des folosite materiale in procesul de ambalare. Cum noi cea mai mare parte, achizitionam produsele din lanturile comerciale, sau chiar si din on-line, produsele beneficiaza de ambalaje pe baza de carton.
  Ba mai mult, in ultimii ani, dezvoltarea comertului on-line, a dus la utilizarea masiva a cartonului si in partea de livrare.
  Cartonul este si cel mai usor de reciclat material, insa pentru asta, putem ajuta si noi, prin colectarea selectiva, pentru a ii proteja proprietatile sale, si de a fi bun de reciclat.
  De asta, frecvent, la 2-3 zile toate cartoanele de la ambalaje sau livrari on-line le punem deoparte (pliate) si le ducem la centrul de colectare, la doar doua strazi de locuinta. Am reusit sa facem ba chiar din aceasta actiune o actiune placuta pentru o iesire rapida din casa ( o fapta buna ).

 2. PET – urile

  Aici vorbim de celebrul plastic folosit si foarte greu de reciclat.
  Spre exemplu in mod usual plasticul de tip PET cel mai des intalnit il regasim in utilizarea de apa plata. De exemplu noi nu mai cumparam apa plata la PET si folosim filtre sau cani filtrante. Cred ca este una din cele mai simple miscari pe care o putem face in mod individual.

 3. Bateriile uzate

  Personal cred ca este una din masurile – actiunile pe care o acesez foarte rar, pentru ca nu mai folosesc astfel de baterii si folosesc acumulatori reincarcabili.

colectare selectiva

Ti-am spus doar cateva din cele mai frecvente actiuni realizate de mine. Desigur le poti adopta si tu foarte si simplu si usor.

Campania E.ON

De ce Campania E.ON ? De ce am ales sa raspund acestei campanii?

Pai … in rol meu de Arhitect, cred ca am si datoria de a transmite mai departe mesajul. Mesaje de bune practici si masuri sustenabile pentru protejarea mediului inconjurator.

Campania E.ON, este o campanie de constientizare , dar si de utilizare a energiei in mod responsabil.

E.ON ne arata cat de importante sunt aceste actiuni. Totodata aflam si de ce ne poate fi mai bine tuturor daca adoptam masuri – actiuni precum cele din tabel.

E.ON si-a propus prin intermediul sau de Brand dar si al platformelor de blogging sa transmita mai departe prin exprimari naturale cele mai simple mesaje pentru actiuni sustenabile.

Spre exemplu E.ON participa chiar si cu niste premii zilnice pentru cei care isi creeaza cont pe platforma E.ON Myline. Poti vizita pagina lor de Facebook pentru a fi mereu la curent cu cele mai fresh noutati https://www.facebook.com/E.ONRomania

Ideea este asa…. la fiecare cont creat in platforma lor, E.ON planteaza un copac!!! Tare nu?!

Sa stii ca iti recomand sa te gandesc foarte mult ce inseamna aceasta actiune, prin simplu fapt ca tu prin 2-3 click-uri poti pune pe cineva sa planteze un copac in numele tau.

Si sa stii ca astfel de campanii chiar lasa copaci in urma lor.

Ar putea fi o ilustraţie
Poti planta chiar si tu un copac cu bratele E.ON Myline

Spune-mi tu ce faci pentru a fi mai buna cu planete?

Tu ce actiuni preferate ai?

Viziteaza blogul meu unde vei gasi materiale despre cum sa adopti cele mai bune practici atunci cand realizezi un proiect sau o constructie.

Blogul meu aici

Share this:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email