logo Website

5 metode de a reduce costurile de consum ale casei

Reguli simple pentru economie la facturile lunare de întreținere si Cum reduci costurile de intretinere

Reguli simple pentru a face economie la intretinerea casei

Nu mai deschide geamurile!

Da, ai auzit bine! Nu mai deschide geamurile pentru că asta duce la pierderea energiei pe care tu ai încălzit o pe banii tăi .

Știu poate că pare puțin aiurea doar că există în momentul ăsta există sisteme care să te ajute la purificarea aerului din spațiile interioare. Poți folosi un sistem de ventilare cu recuperare de căldură.

Ce înseamnă asta?

Înseamnă că momentul ăla tu vei face și ventilația spațiului interior dar nu vei da afară toată căldura, tot aerul pe care l-ai încălzit deja, fie că vorbim despre o centrală pe gaz fie că vorbim despre o centrală electrică sau poate chiar pompă de căldură acel aer pe care tu le-ai încălzit a costat deja și s-au consumat niște resurse.

La intrare e bine să ai un spațiu tampon, care să oprească contactul direct cu zona de exterior.

Acest spatiu se numeste windfang – vezi aici un articol

Ei bine un astfel de sistem de ventilație cu recuperare de căldură va opri energia într-o baterie care va recupera acea căldură și momentul în care va introduce de afară aer curat înăuntru, îl va pregăti și îl va preîncălzi puțin astfel încât să fie mai puțin rece ca să nu fie nevoie să îl încălzească din nou de la temperatura de afară.

Tâmplăria

Tâmplăria unei case joacă un rol foarte important și e bine să știi despre asta că ea nu este acolo doar pentru a umple golul de geam .

Cum reduci costurile de intretinere

E bine să iei în calcul să te gândești la o tâmplărie cat mai performantă și aici mă refer să aibă sisteme și accesorii care să nu permită pierderea de căldură din casa ta pentru că momentul ăla dacă ai pierdere pe la tâmplărie unde efectiv la propriu arunci banii pe fereastră .

Asta presupune ca în momentul în care vei alege tâmplăria pentru casa ta, să faci o selecție mai detaliată și să nu alegi cea mai ieftina tâmplărie de pe piață pentru că pe parcursul timpului se va dovedi păguboasă.

Termoizolatia tavanelor – Cum reduci costurile de intretinere

Termoizolația tavanelor este foarte importantă pentru că dacă ne ducem la un exemplu foarte simplu foarte simplificat ne dăm seama că tot ce înseamnă partea de căldură se ridică de la pardoseală spre tavan dacă tavanul nu este bine sigilat și dacă tavanul nu este bine izolat acolo poți avea pierderi majore .

Gândește-te că între partea de deasupra a tavanului și acoperiș nu mai este nimic de obicei este doar un spațiu gol și un aer care nu diferă foarte mult ca temperatură față de cel exterior .

În lipsa unei termoizolații peste planșeu deasupra în podul casei ce avea pierderi de căldură semnificative pe care nu le vei simții în casa ta dar le vei simții la factură pentru că echipamentele care vor produce agentul termic vor muncii suplimentar pentru a îți oferi ție temperatura optimă cea pe care tu ai setat o pe termostat .

O să vezi că după ce vei termoizolata planșeul partea de deasupra din pod vei avea o recuperare foarte mare a consumului și nu vei mai avea pierderi de căldură.

Pentru asta poți adopta soluții variate de la a pune polistiren până la a pune vată bazaltică sau chiar celuloză.

Acum tu trebuie să te gândești care este cea mai la îndemână pentru că fiecare dintre aceste soluții face treaba.

E totuși bine să ții cont că dacă vei alege soluția cu celuloză aceasta trebuie pusă de către o echipă specializată care să facă tot acest proces de termoizolare în podul tău pentru că acolo nu prea pot să lucrezi tu cu acel material.

Termosistemul de fațadă

Realizarea unei construcții fără a lua în calcul o soluțiile de termoizolare a pereților exteriori este din start o greșeală și poate duce la niște cheltuieli foarte mari atât pe termen scurt și pe termen lung.

Aici cele mai întâlnite materiale pentru termoizolarea pereților exteriori sunt polistirenul vata minerală bazaltică și folosind aceste materiale vei rezolva această etapă.

În funcție de cat de mult vrei să îți optimizezi costurile pe perioadă lungă de timp vei alege o soluție de termoizolare pentru pereții tăi de 10 cm sau de 15 cm și diferența asta se va justifica în timp pentru că va reduce costurile cu încălzirea spațiilor interioare.

Soluția de buget este în continuare reprezentată de polistiren însă diferența nu mai este așa de mare între costul de termoizolare cu polistiren sau cu vată minerală bazaltică din punctul meu de vedere beneficiile pe care le oferă vata minerală bazaltică, cel puțin caracteristica că este un material ignifugat și rezistă foarte bine la un astfel de eveniment neplăcut reprezintă un mare avantaj.

Totuși dacă ții foarte mult la bugetul tău și poate prinzi o ofertă foarte bună pentru o soluție termoizolare cu polistiren uită-te către polistirenul care are caracteristici ingnifuge. Este vorba de polistirenul gri expandat și în felul ăsta vei avea și la polistiren proprietăți de materiale ignifug.

Temperatura spatiilor interioare

Temperatura spațiilor interioare va face clar în mod direct diferența la factura pentru consumul lunar

În funcție de temperatura pe care o veți seta consumul va fi influențat în mod direct și dacă vei dorii să ai temperaturi de peste 25 ° trebuie să iei în calcul că vei avea niște costuri foarte ridicate.

Din punctul meu de vedere ar fi bine să te documentezi care este temperatura optimă și potrivită pentru confort și pentru sănătatea ta pentru că, 25 ° spre exemplu este temperatura destul de ridicată.

Citeste aici un articol despre temperatura optimă :

Voi ține cont de acești cinci pași vei putea să optimizezi foarte ușor consumul de energie electrică și termică pe parcursul iernii și în felul acesta la final de sezon s-ar putea să faci o economie considerabilă.

Eu cred că în momentul ăsta este foarte important să ții cont de orice parametru care te poate ajuta să faci o economie. În primul rând la consum și în al doilea rând la producția agentului termic pentru că dacă vei face treaba asta vei diminua costurile.

Like us!

amenajare apartamente cu doua camere

Proiectele Imobiliare in 2021 - Investitii imobiliare bucuresti

Play Video
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Află cum să reduci costurile și consumul casei tale de aici […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Afla ultimele noutati

Multumim! V-ati abonat cu succes

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Birou de Arhitectura si Urbanism will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.