terasa la dormitor

Design interior

Design-ul Interior sau Arhitectura de interior este o stiinta imbinata cu o arta ce studiaza imbunatatirea, prin intermediul unui proiect, a mediului si atmosferiei interioare a unei cladiri pentru a asigura comfort optim, sanatate sporita si o stare mentala pozitiva persoanelor ce utilizeaza spatial respectiv.

Aceasta profesie prezinta foarte multe fatete care include crearea de concepte creative de arhitectura, planimetrii spatiale, studii erognomice, cunostinte foarte vaste in ceea ce priveste materiale de constructii inovatoare, cercetarea asupra integrarii tehnologiilor de ultima ora in habitatul uman, vizite constante pe santier, coordonarea de specialitati in executie, prezentarea si sustinerea proiectului in fata clientului, management-ul constructiilor si executia design-ului.

Proiectele rezidentiale au, de cele mai multe ori, suprafata de studiu cea mai mica, de aceea proiectarea devine orientata spre detalii, spre solutii multifunctionale si flexibilitate.

In proiectele de domestice  stimularea simtului olfactiv si auditiv necesita o atentie si un studiu minutios. Astfel texturile si densitatile materialelor trebuie sa fie intr-o simfonie maiestoasa alaturi de cromatica si volumetrie. In astfel de proiecte ideea generatoare ce alimenteaza intreg conceptul dicteaza o coerenta foarte clara a limbajului arhitectural.

Arhitectura de interior ce vizeaza industria hoteliera prezinta un set de incercari aparte. Pornind de la gestiunea unui numar impresionant de metrii patrati pana la problema repetitivitatii, arhitectii in asemenea proiecte “se lupta” cu un numar impresionant de factori.

Lobby-urile de hotel sunt marcate de monumentalitate, materiale opulente si plante luxuriante, de aceea design-ul interior pentru astfel de spatii este total diferit. In spatiile de acest gen conceptele indraznete, creative si eclectic sunt adesea intalnite.

Sunt cele mai dificile proiecte, imbinand foarte multe specialitati, de la ventilatie, detectie incendiu pana la curenti tari si slabi, toate sub bagheta arhitectului. In aceste proiecte pe langa imbunatatirea comfortului, obtinerea unui mediu mai sanatos si mai placut din punct de vedere esthetic; randamentul si eficienta in lucru si comunicare joaca un rol crucial.

Astfel zone de co-working, relaxation, privacy, collaboration, brainstorming, presentation si learning trebuie atent puse in balanta. De asemenea cunostintele legislative ale proiectantilor sunt puse la incercare.

Sunt proiectele unde conceptul de baza al solutiei de amenajare propuse are ca rol definitoriu confortul. Un astfel de proiect va

mobila apartament
loc de luat masa in apartament-nou