Despre locuintele unifamiliale.. 

Din cele cateva tiplogiii de locuinte, exista tipologia locuintelor unifamiliale. Acestea sunt locuinte, destinate unei familii . Dupa cum bine stim , caminul ,poate fi tot odata si prima casa . Credem ca o locuinta moderna , o locuinta economica, poate fi rezultatul dorintelor transpuse pe hartie de catre arhitectul in urma discutiilor pe subiect. Dupa cum am mentionat mai sus, conceptul de ,, Prima Casa ” are scopul de a fi uneori startul unei familii noi. Din ce in ce mai multe familii , apeleaza prin intermediul solutiilor de creditare pentru prima casa , chiar pentru achitizitie teren si apoi locuinta mult visata . Am sustinut intotdeauna aceste intiative prin sedinte de consultanta specifica.

Conceptul de locuinte colective, denota utilizarea unui imobil bine configurat pentru mai multe familii. Aceste locuinte au ca specific principal , o utilizare mai economica , prin dispunerea sitematica a spatiilor , utilizarea de spatii comune, si spatii mai mici pentru locuinte. Astfel costurile de intretinere devin mai mici , comparativ cu o locuinta pe lot. Ne indreptam atentia proiectarii de locuinte colective, catre dezvoltatorii imobiliari . Aceste locuinte deseori sunt realizate la nivel de ansamblu, unde regasim mai multe imobile de tip bloc, sau duplex, plus functiuni conexe.

Pentru proiectare de imobile dedicate functiunii de birouri, am fost intotdeauna orientati catre noutate si catre tehnologie. Credem ca prin utilizarea unor materiale , eficiente din punct de vedere energetic, dar si a unor programe specifice , putem realiza impreuna cu beneficiarul un imobil sustenabil si prietenor cu mediu. Conform proiectului pentru planul de crestere a eficientei energetice a cladirilor din bazinul marii negre ( BSBEEP ) , proiect ce are ca obiectiv fundamentarea capacitatilor administrative a institutilor abilitate pentru consolidarea traseului de eficienta energetica pentru cladiri. Cladirile de birouri trebuie prvite ca un parc complex, si necesar a se dezvolta in zonele urbane. Cheia cea mai importanta este planificarea anticipativa.

Spatiile comerciale fac parte din categoria de comert servicii. Acestea se incadrea in zona functiunilor conexe locuirii si sunt functiuni compatibile atat cu zonele de locuit cat si cu cele adimistrative sau de office. Putem spune ca spatiile comerciale , sau galeriile , sunt elemente liant intre functiunile dedicat unei dezoltari urbanistice corect. Cu totii avem nevoie de magazine, kypermarket-uri, farmacii , magazine de haine sau de electrocasnice , sau de o cafenea unde sa ne putem petrece timpul liber . Atunci cand acestea sunt in stransa relatie cu zonele de locuit, acestea vor fi corect utilizate si foarte utile publicului. Amenajarile interioare pentru spatii comerciale , sunt interpretarea sau primirea de bun venit intr-un spatiu bine delimitat unei functiuni.

Locuinta Premium
Sector 1 Bucuresti

      Locuinta individuala, destinata unei familii, cu functiuni multiple. Amplasamentul dat, a putut fi utilizat prin intermediul alipirii la doua calcane. Unul pe lateral si unul zona posterioara.

A fost pastrata accesibilitatea atat pietonala cat si auto, parcarea realizandu-se in interiorul propritatii. Amplasamentul este integrat intr-o zona prepoderenta rezidentiala cu locuinte de regim P+2 , si in imediata vecintate a zonei de locuinte colective cu regim inalt de P+8.

Casa de Vacanta
Valea Doftanei Prahova

     Tema acestui proiect a plecat inca de la bun inceput de la oprtunitatea data de catre amplasament. Cerintele acestui proiect au fost pentru a deservi o familie mare pe zona de week-end, insa cu activitati multiple de petrecere a timpului liber si recrere. Terenul se afla intr-o zona deluroasa, si cu un view de tip belvedere. Un alt aspect interesant pastrat si integrat in acest proiect au fost traseele potrivite pentru drumetii scurte. Prezentarea acestei locuinte a fost realizata in mai multe ipostaze de anotimp, calitatile si punctele tari regasindu-se in toate situatiile. Suprafetele utilizate au fost rezultatul activitatilor si functiunilor dispuse in acest imobil.

Locuinta P+1E
Bucuresti Sector 2

     Imobil P+1 E, situat in zona urbana constituita, preporonderent rezidentiala. Locuinta a fost realizata pentru doua famili cu functiuni care deserveasca ambele cerinte. Lotul pe care s-a realizat acest amplasament a fost un lot generos, fapt pentru care locuinta beneficiaza si de o zona de loisir , sub forma unei mici gradini private. Un alt avantaj a fost data de iluminatul natural, aceasta beneficiind in cea mai mare parte a zilei de iluminat natural, ceea ce o face a fi o locuinta sustenabila, eficienta, si economica.

Locuinta P+M
Buftea Ilfov

     Aceasta locuinta a fost o provocare, si acest lucru a fost datorita terenului. Aceasta provocarea cu limitari in dimensiuni si suprafete, a generat o locuinta foarte economica, si extraordinar de bine structurata din punct de vedere al zonelor de zi si de noapte. Pentru noi a rezultat un proiect model in ceea ce priveste locuintele econimice, aspect pe care il incurajam. Conexiunea cu centrul orasului Buftea este la distanta de cateva minute si cu Mun. Bucuresti la aproximativ 30 de minute.