Izolația exterioară și Izolația interioară

De ce este importantă izolația exterioară și izolația interioară ?

termoizolare casa veche
Cum să izolez o casa veche ?

În primul rând justificarea ar fi din punct de vedere al optimizării de costuri privire la întreținere lunară. Lipsa unei izolații exterioare va face diferența destul de mare e la factura lunară de întreținere comparativ cu o construcție o locuință care nu are o Izolația exterioară și Izolația interioară.

izolare pereti exteriori vs. izolare preti interiori
Izolatie exterioară – Izolație interior

De aceea construcțiile care pun preț pe optimizarea costurile lunare iau în calcul din ce în ce mai mult izolare exterioară a locuinței sau mă rog a construcției astfel încât consumul de energie din spațiile interioare să fie unul mai redus implicit și costurile vor fi mai reduse.

Întrecut izolație exterioară mă refer aici înainte de anii 1990 nu era reglementată în domeniul construcțiilor însă după perioada de 1990 izolație exterioară a început să fie din ce în ce mai prezentă în construcțiile noastre.

De aceea în prezent soluțiile de izolare exterioară a construcțiilor au devenit un standard și nu mai este ceva inovativ precum erau acum 20 de ani.

Această importanță a izolației exterioare pentru o construcție își va face justificată investiția încă din prima zi de dare în folosință a construcției momentul în care vei vedea că tot ce înseamnă climatizarea interioară se va regla cu totul și cu totul altfel .

În final izolația exterioară este foarte importantă pentru tot ce înseamnă starea de bine din spațiul interior, pentru optimizarea de costuri, dar și pentru a avea o construcție mai sănătoasă, o construcție mai prietenoasă cu mediul pentru că odată ce adopți o soluție de izolație exterioară, vei avea o casă mai prietenoasă cu mediul prin consumul ei de energie.

Ce tipuri de izolație exterioară ai la îndemână?

Odată cu trecerea timpului s-au diversificat și soluțiile de termoizolare a pereților exteriori.

Acest lucru ne arată că se investește pe zice trece în a descoperii noi soluții pentru izolația exterioară și izolația interioară a construcțiilor ceea ce este un demers foarte bun.

În acest moment cele mai folosite soluții pentru izolație exterioară a unei construcții sunt:

materiale izolatie
materiale pentru izolatie constructii
 • Polistiren expandat
 • Polistiren extrudat acolo unde este cazul si unde se recomandă acest lucru
 • Vata minerală bazaltică – un articol aici
 • Vată de sticlă
 • Celuloză
 • Spumă poliuretanică
 • Lână

Fiecare dintre aceste materiale menționate au caracteristici independente care își aduc după sine un anume aport la performanța energetică a construcției.

Desigur în funcție de bugetele de investiție dar și de aplicații există avantaje și dezavantaje și aici lista poate fi uneori interminabilă.

În funcție de materialul folosit pentru izolarea pereților exteriori se poate ajusta inerția termică a construcției.

Ce face acest lucru?

E bine odată ce energia termică a construcției prin izolarea pereților exteriori a fost îmbunătățită această construcție va fi mai rezistentă la schimbarea de temperatură exterioară.

Ce înseamnă asta ?

Înseamnă că pereții nu se vor mai răci atât de repede atunci când vremea rece va veni și atunci când vremea caldă va sosi spre exemplu anotimpul de vară pereții nu se vor mai încălzi atât de rapid lucru care va face diferența considerabil în tot ce înseamnă partea de climatizare interioară fie că vorbim despre încălzire fie că vorbim despre răcire.

Care este izolația exterioară cel mai ușor de montat?

Dacă ne raportăm la rapiditate dar și la modul de montaj, lucrabilitate în șantier, polistirenul este cel mai avantajos în acest caz pentru izolația pereților exteriori.

Modul de manipulare al plăcilor de polistiren este cu totul diferit față de alte materiale care se pot folosi pentru izolația pereților exteriori și asta îi crează un mare avantaj pentru montaj adică se poate realiza se poate monta mult mai rapid comparativ cu alte materiale ce pot fi folosite la izolație exterioara pereților.

Spre exemplu placarea pereților exteriori cu polistiren se poate face și de către o persoană cu abilități tehnice mai avansate nu neapărat de către o firmă specializată însă recomandarea mea este să apelezi la specialiști pentru că sunt și la placările cu polistiren niște mici secrete.

Dar cum ziceam spre exemplu poti să plachezi pereții exteriori pentru o casă de 100 m² și în câteva zile tu împreună cu un amic poți să faci treaba asta fără niciun fel de problemă .

Pot monta izolația exterioară singur?

Da așa cum am zis mai sus poți face treaba asta și singur însă nu este cel mai recomandat.

Spre exemplu dacă vei folosi placarea pereților exteriori cu polistiren fie că vorbim despre polistiren expandat simplu fie că vorbim despre polistiren expandat grafitat poți face treaba asta și în regie proprie, dar nu este cea mai recomandată soluție.

De exemplu dacă adopți soluția de a placa peretii cu vată minerală bazaltică aici nu prea poți să faci treaba asta singur și e bine să apelez la o firmă de specialiști pentru a face treaba asta mult mai Profi.

În primul rând vata minerală bazaltică comparativ cu polistirenul expandat este puțin mai greu de manipulat și necesită niște abilități specializate în acest domeniu pe care numai oamenii care sunt instruiți pot să le facă.

Izolația fonică a pereților – Avantajul izolației exterioare

Pe lângă avantajele ce țin de partea de consum și de energie a unei case, aduse de către izolația exterioara a pereților, un alt avantaj foarte important este izolarea fonica.

izolatia fonică pentru constructii
Despre izolatia fonică

Spre exemplu dacă ai o construcție sau o casă foarte aproape de domeniul stradal sau poate… nu știu de un drum expres, o izolație exterioara pereților îți va face foarte foarte mult bine, îți va izola casa sau construcția în sine din punct fonic.

De acest avantaj al izolației fonice te vei bucura încă din prima zi în care te vei muta înapoi în casa ta după ce ai făcut procesul de izolare exterioara pereților.

Vei observa această diferență încă de la bun început și va fi una foarte considerabilă pe care o vei aprecia foarte mult pentru că vei avea liniște în casă nu vei mai auzi traficul de afară si vei diminiua cantitatea de zgomot.

Izolația exterioară vs. izolația interioară

De multe ori acest comparativ devine o întrebare foarte foarte complicată pentru unii oameni care vor să își izoleze construcția lor și nu știu ce să aleagă dacă se izoleze pe exterior sau dacă se izoleze pe interior …

Ei bine fiecare tip de izolare fie că vorbesc pe izolația pereților exteriori fie că vorbim despre izolarea pereților interior este diferită și aduce după sine anumite avantaje și dezavantaje.

E bine înainte de a-ți spune avantajele și dezavantajele am să-ți spun încă de pe acum că metoda de a izola pe interior o construcție sau locuință este un compromis și o faci doar atunci când efectiv nu poți și nu ai nicio șansă să faci treaba asta pe exterior și aici cazurile pot fi :

 • Renovări de construcții de patrimoniu
 • Renovări de construcții vechi la calcan
 • Renovări de case cu peretele la domeniul public.

Izolația exterioară

Avantaje:

 • Performanța și eficiența adusă de acest Ip de izolație exterioară a pereților exteriori este una foarte bună pentru că izolează peretele de temperatura exterioară
 • Izolează fonic și are o eficiență crescută în hidroizolație
 • Se poate aplica oricând pe orice construcție fără a aduce niciun fel de costuri pentru spațiul interior fără are amenaja interiorul casei.
 • Gamă variată de materiale ce pot fi aplicate pe pereți exteriori ăsta este iarăși un avantaj nu ai nicio limită și sunt aproape toate materialele disponibile pentru placarea pereților exteriori.

Dezavantaje:

 • Costuri mai ridicate de investiție pentru izolație exterioară
 • Presupune un efort mai mare pentru anveloparea construcțiilor de regim mai înalt și mai ales aici ne referim la partea de depozitare și logistică

Izolația interioară

Avantaje:

 • Datorită suprafeței mai reduse pentru că avea izolat pe interior vei avea o investiție mai mică
 • Are un grad foarte bun foarte ridicat de Antifonare
 • E cea mai bună soluție pe care o recomand a fi utilizată atunci când vrei să izolez interior o construcție de patrimoniu o construcție al cărui aspect estetic nu poate fi afectat. Dacă ai o construcție unde nu poți să izolez pe exterior pentru că nu mai poți să reproduci arhitectura acele construcții atunci da se recomandă să izolezi spațiul interior

Dezavantaje:

 • Are un impact asupra spațiului util din interiorul construcției pentru că îl va micșora
 • Ce sită decopertarea pereților interiori și îndepărtarea zugrăveli și ea tencuieli și a tuturor elementelor de decor din interior
 • Uneori poate necesita de montarea instalațiilor precum ar fi calorifere și există un deranj al renovări interioare foarte mare și alte costuri de renovare
 • Pereții pot fi tot timpul afectați avariați de la cea mai mică lovitură

Cam asta este părerea mea despre acest challenge să-i zic așa despre acest battle al Izolația exterioară și Izolația interioară

Îți recomand aici câteva materiale pe care le poți citi, le poți analiza și unde poți găsi și niște oferte bune pentru tine, în cazul în care ai deja în plan o astfel de lucrare pe care vrei s-o faci pentru construcția ta.


Am selectat pentru tine câteva oferte pe care le poți accesa de mai jos:

Like us!

amenajare apartamente cu doua camere

Proiectele Imobiliare in 2021 - Investitii imobiliare bucuresti

Play Video
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
×

 

Salut!

Scrie-mi pe WhatsApp

× Salut

Afla ultimele noutati

Multumim! V-ati abonat cu succes

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Birou de Arhitectura si Urbanism will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.