Pavilioane si terase acoperite

Constructii usoare de pavilioane si terase, dar si copertine retractabile cu actionare electrica.

Terase pentru locuinte

Petrecerea timpului liber in aer liber, a fost si va fi intotdeauna apreciata. Realizarea pavilioanelor, dar si a teraselor acoperite, deja nu mai poate fi o chestie simpla.

De la simple pavilioane si terase semi acoperite, in prezent avem pavilioane cu tehnologie integrata precum la o casa.

O constructie fie ea o casa sau o cladire de birouri, poate fi sustinuta prin amenajarea spatiilor exterioare in aprecierea utilizatorilor sai.

Structurile pavilioanare precum Pavilioane si Terase retractabile sunt incadrate ca niste constructii pe structura usoara. Acestea pot realizate fie pe structura metalica sau lemn, dar si mixta.

In ultima vreme, terasele au fost poate ca una dintre cele mai importante piese in domeniul HORECA , si au deservit atat pe vreme de pandemie si nu numai zona serviciilor de coffe si bistro.

Spatiile dedicate interactiunii sociale, in ultimul an, au fost schimbate radical. Multe dintre activitatile de interior, restaurante, cafenele au fost mutate in spatiile tampon, si anume terasele acoperite, sau cu posibilitati polivalente.

Terasa inchisa

Design

Solutiile in materie de design in ultimii ani odata cu tehnologia, dar si cu materialele din piata, au devenit din ce in ce mai diversificate.

De la niste constructii simple, si uneori banale, acum putem reagasi constructii pavilioanare sau ba chiar ansambluri realizate pe tipologii pavilioanare, care pot gazdui uneori chiar si evenimente cu public numeros.

Utilizarea spatiilor exterioare devine o optiune foarte buna de luat in calcul odata cu aparitia de noi materiale si tehnologii.

Modul de proiectare, poate facilita mult mai mult realizarea unui pavilion, care sa fie parte din designul contructiei de baza.

De la forme simple cubice, rectangulare pana la forme organice acum totul poate fi posbil.

Totodata, in acest timp putem tine cont, de imbinarea design-ului cu partea practica si utila a unui pavilion sau terase partial acoperite.

Utilizarea

Cu totii ne-am dorit, atunci cand achizitionam o casa, sa bifam elementele care au lipsit cu desavarsire la un apartament. Aici mai exact ne referim la spatiu.

De la spatiile interioare pana la spatiile exterioare, totul poate fi diferit.

Locuintele de tip casa, pe lot, parcela izolata, ofera multe oportunitati cu privire la timpul petrecut in exterior.

Pavilioane sau terasele acoperite, semi-acoperite, si mai nou cu sisteme rectractabile, le putem avea la case, dar si la apartamentele cu terase mari si generoase.

Modul de utilizare fiind totusi diferit, acestea in fond ne ofera acelasi lucru: oportunitatea de a socializa si petrece timpul in aer liber.

Clar, utilizarea unei terase, poate fi mult mai diversificata la o casa in comparatie cu un apartament.

Integrarea in Design-ul casei

Asa cum am mentionat si in inceputul articolului, accesul la o gama variata de materiale, ne poate da liberatea de a realiza terase unde putem fructifica timpul liber petrecut in gradina.

Pozitionarea unui terase se poate realiza in spatiul liber exterior ( gradina ) sau adiacent casei, precum o terasa alipita casei.

Terasele de gradina, care pot fi si acoperite sunt definite a fi independente, dar si cumva separate fata de spatiul locativ. Acestea pot avea in imediata apropiere un gratar sau de ce nu, pot fi realizate precum o bucatarie exterioara, independenta.

Terasa integrata in spatiile casei

Automatizarea Teraselor – sisteme retractabile

Terasele poti fi acum de tipul 2 in 1. Putem avea terase cu acoperis retractibil, atat manual dar si automat.

De asemenea si peretii exteriori poti pereti vitrati din sticla, ce pot fi rapid deschisi si reconfigurati, si la un buton distanta, poti avea o terasa deschisa.

Share this:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp