Este Casa tip A un proiect premium ?

proiect cabana tip a
Cabana tip A

Casa tip A este una din cele mai voluminoase căutări pe din lumea internetului mare sau Proiect Cabana tip A .

De ce ?

În acest articol am să încerc să punctez câteva din cele mai importante aspecte ale casei tip A, și în final să putem configura o concluzie, de ce este așa mare căutare pe acest proiect.

În primă fază ar trebui să identificăm cine, și cum a creat acest mare ,, hype

Pinterest

case tip a
Casa tip A – Pinterest

Aici apreciez că ar fi cea mai mare sursă de idei cu privire la acest proiect, idei care au prins mare viteză.

Platforma în sine face o mare trimitere către surse foarte bogate de inspirație, de multe ori cu proiecte duse la superlativ din punctul de vedere al reușitei.

Totuși, este nevoie de puțină atenție atunci când ajungeți pe această platformă, pentru că puteți pierde foarte ușor controlul, și puteți pierde contactul cu realitate.

Personal vă sfătuiesc, că dacă plecați în căutările pe această paltformă, să fiți ,,însoțiți” sau consiliați de un arhitect, pentru a vă ghida către ideea potrivită vouă.

De ce spun asta?

Pentru că de cele mai multe ori, multe idei, pleacă din această platformă și sunt transmise cu mare viteză pe platformele de social media, creând confuzie cu privire la prețuri, sau la modul de realizare.

Nu tot ce ,,zboară” pe Pinterest ni se potrivește… sper să nu dezamăgesc pe nimeni.

Casa tip A este foarte bine expusă pe Pinterest , și nu o data am văzut persoane motivate de acest proiect, unde și au construit dorința cu privire la acest proiect, având ulterior dezamăgirea cu privire la estimarea de preț.

Casele tip A – De ce sunt așa căutate?

Sunt proiecte foarte atractive și pot fi încadrate și utilizate pentru o gamă variată de aplicații, de la locuințe sezoniere, case de vacanță , case în regim hotelier AirBnb chiar și locuințe permanente.

Designul este cred că primul atribuit care stabilește acea conexiune cu viitorul client. Totuși trebuie atent explicat că designul ține foarte mult de detalii, dar și de calitate superioară a materialelor, treabă care din poze uneori nu se poate sesiza.

Noi la Studio Office Kolectiv cred că cel puțin de 2 ori pe lună avem clienți care ne trec pragul, dorindu-și o casă tip A.

Primul pas pe care îl facem este să începem cu o mică ședință o consultanță pe acest subiect, astfel încât să ne asigurăm că acest proiect este clar înțeles de către client și cel mai important că i se și potrivește.

Totuși revenind, să completăm răspunsul, de ce sunt așa căutate…

Cred că atracția generată de designul acestor case, este ceea ce cântărește cel mai mult dorința și decizia de porni drumul spre un astfel de proiect.

Ce utilizare poate avea cabana tip A ?

Această întrebare o poziționez a fi foarte importantă, și ar putea fi pe același nivel cu dorința generată de atracția acestui model.

Stabilirea utilizării acestui proiect, mai exact a construcției rezultate în urma acestui proiect poate fi cel mai important factor în decizia acestui proiect.

Casa tip A locuință sezonieră

Ce înseamnă de fapt locuință sezonieră ? Da… putem spune că am făcut o mică invenție cu această catalogare….

Totuși …. locuința sezonieră, trebuie să răspundă unui cumul de aplicații care pot fi diferite, evident în funcție de sezonul în care se va decide utilizarea acestui case tip A.

Dacă te gândești la această casa tip A , astfel încât să fie reședința ta de iarnă, ei bine este foarte posibil să ai cele mai frumoase ierni, zile petrecute lângă șemineul tău, pe care evident l-ai vânat mult pe pinterest.

Totuși, utilizarea acestei case pe timp de iarnă, presupune o mare atenție la tot ce înseamnă eficiență energetică.

De ce?

În primul rând ai o înălțime liberă pe înălțime care poate genera un consum suplimentar de energie pentru a asigura încălzirea spațiului.

De asemenea este necesară o atenție deosebită asupra termosistemului, și aici vă recomand să faceți multe calcule în prealabil pe care să le ,, cântăriți ” de 1000 de ori înainte de a lua decizia decisivă.

Evident termosistemul este foarte important și pentru sezonul cald, și aici trec de la una la alta, mai exact la casa tip A pentru o reședință de vară.

Nu am apucat să zic nimic de sistemul de încălzire, însă nu, nu am uitat, am zis să discut despre acest sistem chiar la tranziția dintre aplicații, așa o să explic și despre acest detaliu imediat .

Casa tip A locuință permanentă

Poți oare locui într-o casă tip A ?

Și da și nu…. o să zici …wow ce răspuns ,, bogat ”

O să încerc să explic în mai multe sau mai puține cuvinte….

O casă tip A nu îți poate oferi suficiente spații de depozitare, de care îți garantez că vei avea mare nevoie pe termen.

Cabane tip A

De cele mai multe, datorită entuziasmului, vei spune că nu … nu ai nevoie de așa multe spații de depozitare. Totuși experiența și utilizarea pe termen lung îți va dovedi fix contrariul și e bine să iei foarte în serios acest aspect.

Asta nu înseamnă că locuințele tip A nu pot avea spații de depozitare… ba da… însă vei crește suprafața construită per total.

Din punctul meu nu aș recomanda o casă tip A ca locuință permanentă, deoarece nu este chiar cea mai practică, mai ales dacă vrei să te încadrezi în suprafețe similare unei construcții clasice pe BCA sau cărămidă.

Dacă ar fi să simulam un comparativ al unei case tip A versus o casă pe zidărie, pot aprecia mult mai rezonabilă construcție clasică, de dimensiuni similare.

Avantajul ar fi dat de faptul că vei putea configura si utiliza mult mai bine spațiul construit.

Totuși dacă vrei să locuiești într-o casă puțin mai altfel, atunci da, casa tip A , va fi un proiect cu ,, semnătură ” având acel atribut de originalitate, asta cel puțin la prima vedere…

Asociez locuințele obținute prin prisma proiectelor tip A ca fiind locuințe orientate către segmentul premium, și această clasificare nu o pot aprecia doar din spectrul financiar, ci mai ales din atenția la detalii care da… influențează substanțial partea financiară de costuri.

Cabana tip A – Casă de vacanță

O altă aplicație pe care casa tip o primește ar fi utilizarea sa pentru vacanțe. În ultimii 10 ani, turismul a cunoscut multe schimbări, și segmentul proiectării, dar și al construcțiilor, au răspuns cu brio acestor schimbări.

O a doua casă, pentru vacanțe a devenit din ce în ce mai solicitată de către mulți utilizatori, în dorința de eliberare și de expansiune a libertății atunci când vine vorba de vacanțe.

Un proiect pentru o casă tip A poate răspunde foarte bine pentru funcțiunea de casă de vacanță, și poate fi un proiect foarte frumos, plăcut și vizibil.

Ce ar trebui să știi despre casa tip A

Ei bine eu am încercat să îți prezint câteva aspecte, în primul rând cu privire la modul de utilizare al acestui proiect, dar și tranziția de la proiect la realitate.

În încheiere aș vrea să concluzionez câteva chestii, un pic mai pe scurt, și dacă tot ai ajuns până aici, și ai avut răbdare să citești, am să îți împărtășesc și punctul meu de vedere personal.

De la dorință la utilizare pentru cabana tip A

În primul rând nu tot ce zboară pe Pinterest este si fezabil, sau poate fi însă la niște costuri astronomice.

Ceea ce eu ți-as recomanda, atunci când decizi să pleci în drumul tău spre casa ta, să pleci la drum cu un specialist, un arhitect, care să te consilieze, astfel încât să beneficiezi de un ghid al tău, asta pentru a preîntâmpina surprize mai puțin plăcute.

Performanța energetică

Acest subcapitol, devine un aspect important cam pentru orice construcție sănătoasă.

Cred că este momentul, și poate nu prea târziu unde să putem aprecia, că investiția în performanța energetică, în materiale de calitate, înseamnă de fapt o investiție în sustenabilitate, și în timp poate avea mari avantaje pe le vom regăsi în partea economică a utilizării construcției.

Încălzirea și răcirea

Ți-am zis mai devreme, mai sus, că vom ajunge să lămurim și acest aspect.

O voi lua punctual, și prin eliminare, astfel încât să putem scurta informația.

În primul rând înainte de a stabili clar tipul încălzire, mai precis al soluției tehnice de producere al agentului termic trebuie să știi foarte clar în ce mod vei utiliza casa tip A.

În majoritatea cazurilor, casele tip A sunt de multe în zone izolate, unde conexiunea de gaz, nu există, ceea ce ne reduce la opțiuni precum: o centrală pe lemne, o centrală pe peleți sau ceva mai modern precum o pompă de căldură.

Dacă amplasamentul presupune un efort suplimentar în alimentarea depozitelor cu lemne de foc, sau stocuri de peleți, recomand să luați în calcul o pompă de căldură.

Ei bine aici vine partea interesantă.

Cu o centrală pe lemne, vei depinde foarte mult de stocul de lemne

Cu o centrală pe peleți poți beneficia de o mai bună automatizare, comparativ cu centrala pe lemne, însă nu ceva spectaculos, însă la fel vei avea de asigurat partea logistică mai exact stocul de peleți.

În nici una dintre situațiile de mai sus nu vei putea rezolva și partea de răcire, ceea ce presupune, după caz, apariția unor echipamente suplimentare, de răcire precum aparatele de aer condiționat…. estetic vorbind uneori nu prea pot fi atât de bine camuflate.

Ei bine… ajungem la soluția unei pompe de căldură.

Pompa de căldură

Cu un sistem precum o pompă de căldură, poți rezolva atât partea de producere a agentului termic, cât și partea de răcire, superb nu?

Sistemul cu o pompă de căldură, mai are si marele avantaj, de a fi total independent de orice sursă externă de alimentare cu combustibil, asta pentru că funcționează cu energie electrică, energie regenerabilă, ceea ce îi conferă și eticheta de echipament ce utilizează o energie regenerabilă 100%

Un sistem centralizat cu un echipament precum o pompă de căldură, îți va oferi atât suportul de producere de căldură, producere apă caldă, dar si mai ales opțiuni foarte variate de automatizare.

Automatizarea unui sistem centralizat de climatizare, precum ar fi pompă de căldură, care îți poate oferi atât căldura cât și răcirea spațiului pot spune că este un mare atu, ceea ce îl face a fi un sistem foarte potrivit pentru utilizarea unei cabane tip A atât de casă de vacanță cât și locuință sezonieră sau locuință permanentă.

Părerea ta despre cabana tip a

Da și părerea ta contează, și dacă poate am omis ceva, mi-ar plăcea tare mult, să îmi împărtășești ceea ce lipsește.

Desigur, dacă ai întrebări, te invit puțin mai jos, în rubrica de comentarii să construim un dialog, și cine știe poate vom îmbogății acest subiect chiar împreună.

Îți mulțumesc pentru faptul că ai ajuns până la finalul acestui articol, și dacă și tu cauți răspunsuri cu privire la o casa tip A, la o cabana tip A, nu ezita să mă contactezi.

Like us!

amenajare apartamente cu doua camere

Proiectele Imobiliare in 2021 - Investitii imobiliare bucuresti

Play Video
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
×

 

Salut!

Scrie-mi pe WhatsApp

× Salut

Afla ultimele noutati

Multumim! V-ati abonat cu succes

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Birou de Arhitectura si Urbanism will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.