Proiect de arhitectura pentru avizarea si autorizarea unui imobil cu functiunea de supermaket discounter. Layout-ul a fost preluat conform francizorului insa readaptat amplasamentului si cerintelor specifice pe care trebuie sa le indeplineasca. Tipologia acestui spatiu comercial este comuna, insa update-urile realizate de catre arhitect , specialistii nostri ingineri instalatii si rezistenta au facut un proiect sablon sa devina unic. Standardele pe care acest proiect le inglobeaza sunt standarde ridicate cu principii de sustenabilitate si ,,nature friendly”.
Etapa de concept este primul pas in demararea unui proiect. Schitele din faza de concept pot genera multe idei si solutii coroborate cu cerintele pe care trebuie sa indeplineasca un proiect.
Aceasta faza este definitorie pentru un obiect, si presupune generarea unor directii generale de urmarit pe parcusul unui proiect pentru a indeplini de la cerinte de functionalitate pana la cerinte de estetica.
Conceptul este produsul generat prin prezentarea dorintelor si cerintelor pe care trebuie sa le deserveasca un proiect impreuna cu abitilitatile si viziunea arhitectului. Prezentarea conceptului este momentul in care este expusa viziunea coroborata cu functionalitatile si caracteristicile dorite de la un proiect.
Tema devine elementul cadru, sau ghid de pornire, de la concept spre proiect. Acest pas devine un element comun de comunicare intre arhitect si client. Devine un element cadru in indeplinirea cerintelor.
Pe baza temei de proiectare proiectul prinde contur si capata consistenta. In jurul unei teme bine configurate va rezulta si un proiect bine definit ce poate aduce cat mai multe elemente din faza de concept in etapa de proiectare. Tema este momentul de tranzitie de la concept la proiect.
Aceasta etapa incepe avand la baza tema de proiectare bine stabilita in vederea realizarii viitorului proiect . In faza DTAC Ex. Proiectului unei locuinte , prinde contur si continu. Din aceasta faza proiectul devine o forma agreata in vederea obtinerii avizelor solicitate prin Certificatul de urbanism.
In faza DTAC proiectul propulseaza configuratia stabilita si dorita impreuna cu beneficiarul locuintei. In aceasta etapa schimbarile care pot surveni pot fi de ordin tehnic din punct de vedere al obtinerii avizelor.
Proiectul tehnic este partea tehnica a proiectului unde realizam proiectul in detalii astfel incat sa poata fi pregatit pentru exectutie. Aceasta faza se realizeaza dupa incheierea etapei fazei de obtinere de avize, pentru a integra toate specilitatile , avizele si acordurile necesare.
Un proiect tehnic are rolul de a prezenta proiectul cat mai transparent din punct de vedere tehnic, si devine elementul de limbaj comun intre arhitect si constructor. Un proiect tehnic cat mai detaliat va realiza o comunicare cat mai libera cu constructorul .
Detaliile de executie sunt elemente de legatura si asamblare a tuturor pieselor unui proiect. Un proiect are menirea de a integra mai multe specialitati , astfel devenind un proiect complex.
Pentru o buna executie si o buna desfasurare a implementarii proiectului faza de D.D.E poate fi un element definitoriu in realizarea si executia unui proiect. Faza D.D.E devine un manual de ,,asamblare” a imobiului proiectat.
Birou proiectare de arhitectură și urbanism București.